Nieuw voertuig van Gelderse bedrijven voor wegbeheer Provincie Gelderland

Geplaatst op 09-07-2019

Een samenwerking tussen de bedrijven Zijm; leverancier van de Volkswagen Amarok (Pick-up auto van het jaar 2018), Fleetcraft; wagenparkbeheerder, vakspecialist, regisseur, controleur en vraagbaak van – en voor het hele grijs-kenteken wagenpark van Provincie Gelderland, Veth Automotive; internationale allround ombouw specialist van o.a. bedrijfswagens en TTI Partners; leverancier van het innovatieve lichtgewicht Mobiele Verkeersinformatiesysteem zorgen ervoor dat de medewerkers van Provincie Gelderland veilig en verantwoord de weg op kunnen. Vanaf 9 juli neemt Provincie Gelderland de eerste drie van in totaal negen nieuwe voertuigen in gebruik bij het wegbeheer. Met de Mobiele Dynamische Route Informatie Systemen (MDRIPS) kan de provincie de verkeersdeelnemers beter informeren.

Veiligheid

Omdat de veiligheid van medewerkers en weggebruikers voorop staat, zijn de nieuwe voertuigen uitgerust met een aantal nieuwigheden. De striping op de ‘oude’ voertuigen was minimaal aanwezig, daarom zijn de nieuwe voertuigen voorzien van een nieuwe opvallende klasse 3 contourmarkering wat zowel overdag als ’s avonds veiligheid biedt in de vorm van vergrote zichtbaarheid. Omdat de fend-off positie belangrijk is voor het dagelijkse gebruik is de striping hierop toegepast en is 1/3 deel reflecterend gemaakt. Het kenmerkende element van de provincie; de provincie kleuren komen terug op het dak.

 TACTIC

Naast de nieuwe striping, is er gekozen voor een mobiel verkeersinformatiesysteem van TTI Partners. Dit systeem is geplaatst op het dak van de Volkswagen Amarok. Het gebruik van de TACTIC (Traffic Assistance Control and Traffic Information Control), zoals het systeem heet, verhoogt de veiligheid van de gebruiker en de verkeersdeelnemers aanzienlijk. Bij een veranderende verkeerssituatie kunnen weggebruikers, mede door een 45° draaibaarheid bij een ‘fend-off’ positie, tijdig geïnformeerd worden wat uiteraard bijdraagt aan de veiligheid. Doordat de TACTIC, anders dan statische verkeersmatrixborden, al rijdend overal en altijd inzetbaar is en real-time informatie verschaft over de wegsituatie, draagt het in hoge mate bij aan de verkeersveiligheid. Andere partijen welke al gebruik maken van de TACTIC zijn bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Politie, gemeenten, provincies en wegbeheerders.