Nieuwe vrachtwagens voor Zorgboodschap

Geplaatst op 30-06-2023

Fleetcraft levert samen met haar partners Fraikin en Wensink Truck Groep 14 Actros bakwagens aan Zorgboodschap

Zorgboodschap investeert in kwaliteit en duurzaamheid met nieuwe koelwagens van Mercedes-Benz

Zorgboodschap rijdt sinds dinsdag 27 juni met 14 nieuwe Actros 1827 L bakwagens, geleverd door Wensink Truck Groep. Alle wagens zijn voorzien van een koelmachine, waardoor Zorgboodschap haar klanten dagelijks kan voorzien van verse, gekoelde voedingsproducten.

Zorgboodschap staat in de top 3 van foodleveranciers in de zorg. Het bedrijf groeit snel. Dat vraagt iets van de medewerkers én van het wagenpark. ‘Ons wagenpark moet, net als de producten die we leveren, kwalitatief goed, veilig en betrouwbaar zijn’, zegt directeur Vincent Bos. ‘En natuurlijk is de prijs-kwaliteitverhouding en de total cost of ownership enorm belangrijk. Vandaar dat we hebben gekozen voor Mercedes-Benz.’ De vrachtwagens zijn voorzien van zonnepanelen en euro 6 dieselmotoren die zich kenmerken door een minimum aan uitstoot.  Bos: ‘Dit zijn de schoonste wagens die er zijn. Ook dat vinden we belangrijk. We werken op dit moment aan een nieuw duurzaam onderkomen voor Zorgboodschap. Daar hoort ook een duurzaam wagenpark bij.’

Koelen en vriezen
De 14 Actrossen zijn gekocht bij Wensink Truck Groep en in Schotland voorzien van een koellaadbak van Gray & Adams. Een Vector 1950 HE Multitemp van Carrier Transicold zorgt voor koelen en vriezen. ‘Zo kunnen de producten altijd op de juiste temperatuur bezorgd worden’, legt Jan Willem Gosseling van Fleetcraft uit. Fleetcraft is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het volledige wagenparkbeheer van Zorgboodschap.

Optimale aerodynamica
De laadbak is voorzien van afsluitbare compartimenten en een luchtgordijn, wat het verlies van gekoelde lucht tot een minimum beperkt. ‘Dakspoilers en fenders zorgen voor optimale aerodynamica en daarmee voor een laag brandstofverbruik’, legt Gosseling uit. Voor extra goed zicht zijn de wagens uitgerust met het nieuwste type camerasysteem MirrorCam. De wagens hebben een halflange cabine en een geïntegreerde koelbox voor extra comfort voor de chauffeurs.

Over Zorgboodschap
In 2013 werd Zorgboodschap opgericht als onderdeel van Boon Food Group. In tien jaar tijd heeft Zorgboodschap zich ontwikkeld tot totaalleverancier van eten en drinken in de zorg met een indrukwekkend klantenbestand: het bedrijf levert inmiddels aan 6000 locaties van 300 zorgorganisaties. Er werken 400 mensen.