Review Mercedes Benz EQS: de beste elektrische auto ter wereld?

Geplaatst op 26-11-2021

Regelmatig test Fleetcraft auto's voor zijn klanten om zo een passend voorstel te doen. Dit keer is het de Mercedes Benz EQS, we konden rijden met de EQS 450+, deze heeft achterwielaandrijving. De batterij van 107,8 kWh geeft een actieradius van 780 kilometer (in het meest gunstigste geval). 

Als je van gadgets houdt zit je goed bij de EQS, bijvoorbeeld de automatische deuren. Wanneer je de auto nadert, schuiven eerst de portiergrepen uit. Als je er verder naartoe loopt, gaat het bestuurdersportier open. Stap in, druk op het rempedaal en de deur zwaait vanzelf weer dicht. 

Het Hyperscreen is het meest indrukwekkende infotainment ooit gezien door ons. Dit enorme scherm van puur glas strekt zich in golfvorm voor de inzittenden uit van de linker tot de rechter kant. Het is prachtig geïntegreerd in het dashboard. Het oogt niet alleen prachtig, maar is ook aangenaam en intuïtief in het gebruik. Mocht je dat willen, dan kun je als passagier ook het een en het ander regelen via je eigen display boven het dashboardkastje. Je kunt de bestuurder helpen met de navigatiebestemming, maar bijvoorbeeld ook spelletjes spelen om de tijd te doden.

En het rijden zelf dan? De EQS weegt 2.5 ton, maar daar voel je eigenlijk niets van tijdens het rijden. Daarnaast is deze EQS ongelofelijk stil, je hoort helemaal niks tijdens het rijden, alsof je noise cancelling aan hebt gezet. De EQS heeft meesturende achterwielen, die de draaicirkel sterk verkleinen. De eerste keer dat je een bocht neemt, is het wel even wennen, want de auto draait korter dan je verwacht. 

De allerbeste elektrische auto op dit moment? Ja! Mercedes Benz, zet met deze EQS nieuwe maatstaven. Hij is niet alleen uitermate luxueus en krachtig maar is ook uitgerust met de allernieuwste technologie.