Zorgboodschap onderweg naar een CO2-neutrale toekomst

Geplaatst op 20-11-2021

Recent heeft Fleetcraft in samenwerking met THT een vol-elektrische koeltrailer afgeleverd aan Zorgboodschap. De trailer wordt ingezet om de Zorgboodschap klanten duurzaam te bevoorraden zonder hierbij concessies te doen aan kwaliteit.

In tegenstelling tot een normale koeloplegger, waarbij de koelmachine wordt aangedreven door een aparte dieselmotor, wordt bij deze oplegger de koelmachine aangedreven door energie uit de speciaal gemonteerde energie-as. Hierdoor wordt er fors bespaart op dieselbrandstof en CO2 uitstoot. De elektrificering van één normale koeltrailer heeft hetzelfde effect op vermindering van milieu vervuiling als 141 auto’s bij elkaar!

Een dynamo in de as van de trailer zet bewegingsenergie om in elektrische energie, die wordt opgeslagen in een accupakket. De energie die is opgeslagen in het accupakket wordt naar de Carrier Vector koelunit gebracht om de oplegger volledig elektrisch te koelen.

De trailer is stil en volledig elektrisch, waardoor deze volledig emissievrij is en dus geen diesel verbruikt. Alle bewegingen van de trailer worden volledig gemonitord op een afstand, om zo de prestaties en kwaliteit in de gaten te kunnen houden.